<bgsound src="bgmusic/music.mp3" loop="1"/>

Hemligheter Illusioner

Marcus Stendec Lindh är mästare på hemligheter och mysterier. När du sitter i publiken kan vad som helst hända! Marcus blandar klassisk magi med psykologiska effekter, tankeläsning och innovativ teknologi. Boka Marcus till ert event och upplev magi i världsklass!

Läs mer
Play The Music

Shower

När Marcus entrar scenen kan vad som helst hända. Du kan vara säker på att Marcus har något spännande och oväntat planerat. Ingen sitter säker.

Mycket är på gång!. Sedan ett par år tillbaka har en ny sorts föreställning varit under konstruktion där alla Marcus sidor vävs samman till en föreställning i stort format för de större scenerna. Tanken väcktes redan 2014 och sedan dess har olika moment och akter finslipts och unik scenografi och illusioner tillverkats. Som med alla Marcus shower och föreställningar produceras denna av produktionsbolaget Lindhtech Light & Magic.


Harolds Hemligheter

Showen "Harolds Hemligheter" fokuserade på den okända historien om sjöfararen Harold Klyng och hans expeditioner. Harold levde på 1700-talet och fann under en av sina resor ett mytomspunnet föremål. Marcus tog publiken med på en resa till Harolds värld och bjöd på magi och mystik från världens alla hörn. Showen var en del av mysteriekooperativet Polarmystics årliga event och blandade publikdeltagande, äventyr, middag och scenshow under en hel kväll.


Skådespeleri

Ibland utför Marcus statist och skådespelarjobb för filmer och serier. Han har bland annat statistat i Monica Z, deckarfilmerna Maria Lang, Arne Dahl - En midsommarnattsdröm, samt spelat i den amerikanska sci-fi/action-serien Agents of S.H.I.E.L.D. I episod 4 (Eye-Spy) av serien som produceras av MARVEL spelar Marcus en rödmaskerad man i kostym som bär en silverfärgad attacheväska med ett värdefullt innehåll. Han har även medverkat i diverse musikvideos mfl.

Biljetter

Biljetter till föreställningarna kan köpas online eller vid entrén vid showtillfället i mån om plats. Klicka på "Köp nu" för att gå till den säkra betaltjänsten PayPal. Där kan du betala direkt med kontokort eller genom att logga in till ditt PayPal konto. Vid entrén tillämpas en namnlista så kom ihåg ditt namn till showtillfället. Kontantbetalning samt kortbetalning accepteras i entrén. Förköp rekommenderas för att vara garanterad en plats. Platserna är onumrerade."THE DOOR"
Beräknad premiär: Maj 2021
Plats: TBA


VARNING

Rekommenderas från 15 år p.g.a. starkt känslomässigt innehåll, höga ljudnivåer samt skrämmande effekter. Blinkande ljus förekommer i föreställningen.

Media

Foton och videos.
Historik

Allt har en början

Marcus är uppvuxen i Borlänge. Där gick han på Gylle Skola år 1-9 för att sedan studera naturvetenskap på Soltorgsgymnasiet. Marcus har alltid varit intresserad av teknik och att förstå hur saker och ting fungerar. Han började i tidig ålder bygga egna apparater och utveckla egen teknik. När han var 16 år byggde han sin första laserprojektor som än idag används i vissa produktioner. Specialeffekter och film är något annat som ligger Marcus varmt om hjärtat. Marcus plockar godbitarna från alla intressen och skapar en rafflande upplevelse! Kul att veta: Marcus samlar på gammal teknik och ovanliga tekniska prylar. Hans lager påminner något om ett tekniskt museum.
Magi

Efter att Marcus sett en magishow med den välkände svenske illusionisten Joe Labero så bestämde Marcus sig för att själv börja med den ädla konstarten. Han hittade en gammal bok i föräldrarnas bokhylla som förklarade många trick och illusioner. Detta var startskottet och Marcus begav sig genast iväg för att köpa en kortlek.

År 2008 gjorde Marcus sitt första officiella framträdande på Soltorgsgymnasiets vårkabaré. Till sin hjälp hade han vännerna Rickard Borg, Malin Wahlin, Lisa Ignatius samt Andreas Wallner. Den korta föreställningen handlade om trollkarlen som visade en rad mediokra trick som gick väldigt snett. Som slutnummer klaffade dock allt och föreställningen ramades in med ett spektakulärt samt eldigt torn-and-restore nummer. Showen bjöd på många skratt och förundraden var stor!

Ett år senare, 2009, framförde Marcus sin andra magishow med samma medhjälpare som innan. Denna show innehöll flera komplexa maginummer. Ett av numren var David Copperfields legendariska och visuella korttrick som filmades och visades live på en storbildsskärm. Efter dessa shower så insåg Marcus hur uppskattad hans magi var och han fick massor med positiv respons. Det var då ett självklart val att fortsätta.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet flyttade Marcus till Stockholm för att studera vidare till civilingenjör. I den kungliga huvudstaden började han få kontakt med flera magiker och blev så småningom invald i Svensk Magisk Cirkel. En förening som har till syfte att skydda magin och dela erfarenheter. Kända svenska magiker som är med i föreningen är bland annat Tobbe Trollkarl, John Houdi och Joe Labero.

På flertalet fester på KTH har Marcus underhållit med sin magi. Marcus har även framfört en magisk akt med livemusik av Darri Kristmundsson på rymdbasen Esrange i Kiruna då han jobbade på ett raketprojekt.

Nutid

Idag är Marcus färdigutbildad civilingenjör och jobbar som elektronikingenjör på ett rymdbolag. Då och då arrangeras shower där Marcus bjuder på mystisk underhållning och magi i världsklass. Vad som karaktäriserar Marcus är att han blandar in teknik och historieberättande i sina shower. Ser du en mystisk apparat på scenen så kan du vara säker på att Marcus har ett finger med i spelet.

Klicka på bilderna för förstoring samt bildtext.


Kontakt

För bokningar och allmänna frågor använd formuläret nedan, maila eller ring oss. Beskriv kortfattat vad för typ av event ni vill boka Marcus till samt uppskattad storlek på publiken. Vi besvarar er förfrågan så snabbt som möjligt!

Marcus är öppen för bokningar i hela Sverige.